مجازی سازی شبکه جز مبهم ترین انواع مجازی سازی در بین تمامی انواع مجازی سازی مطرح است. در واقع با استفاده از مجازی سازی شبکه می توان منابع شبکه و بخش محاسباتی را به یک شبکه مجازی واگذار کرد. مجازی سازی شبکه در واقع روشی نوین و میانبری جهت دسترسی پیدا کردن به خدمات بهتر اینترنتی می باشد و این تکنولوژی می تواند کمک زیادی را در بخش های مختلف به ارگان ها و سازمان ها نماید. مجازی سازی شبکه را می توان به انواع مختلف دسته بندی نمود که در ادامه به نمونه ای از تعریف انواع مجازی سازی شبکه می پردازیم.
تعریف انواع مجازی سازی شبکه
۱- در واقع شبکه VLAN نمونه ساده از مجای سازی شبکه می تواند بحساب آید. با استفاده از این بخش می توان یک LAN را به به چندین بخش تقسیم کرده و در چند دامین پخش کرد. VLAN را می توان با استفاده از یک سوئیچ وو به حالت پورت به پورت کرد و نامگذاری خاصی را برای آن قرار داد. با توجه به این که این نوع از تقسیم بندی دیجیتالیی می باشد و به شکل فیزیکی نیست ایستگاه های فعال متصل به پروت ها نباید به شکل همزمان و با یکدیگر به کار روند. جهت ایجاد یک LAN باید کاربران طبقات مختلف یک ساختمان با ساختمان های گوناگون به یکدیگر وصل شوند.
۲- VRF یا همان روتینگ و فورادینگ به شکل مجازی که در شبکه های MPLS بهره گرفته شده تا نمونه های گوناگون در جدول روتینگ استفاده شده تا بتوان در یک بازه زمانی در یک روترادامه حیات دهند را می توان نمونه دیگر مجازی سازی شبکه دانست. با استفاده از این کار می توان مقدار توان عملیاتی با استفاده از مسیرهای شبکه تقسیم بندی شده را بدون کمک از دستگاه های زیاد استفاده کرد. با توجه به این تقسیم بندی مقدار امنیت شبکه بالا رفته و دیگر نیازی به رمز دار کردن نباشد.
۳- یکی دیگر از انواع مجازی سازی شبکه تجمیع دستگاه های مختلف لایه شبکه در یک فضای مجازی می باشد. از نمونه های آن می توان به VSSS سیستم سوئیچینگ مجازی اشاره کرد ( جهت سوئیچ های Catalyst6500). این بخش ترکیب مجازی سازی شده دو شاسی جدا در یک سوئچ بزرگتر و سریعتر catalyst است.
۴- VDC نوع دیگر از مجازی سازی شبکه می باشد. این بخش در مجازی سازی دیتا سنتر که جهت مجازی سازی خود دستگاه است به کار می رود. در این بخش سوئیچ های فیزیکی را می توان مثل دستگاه های دیجیتالی چندگانه استفاده کرد. در VDC می توان مجموعه ای به شکل مستقل یا منحصر به فرد از VLAN ,VRF را انتخاب کرد. هر VDCC می تواند دارای پورت های فیزیکی خود باشد و با این امکان می توان داده های سخت افزاری را به صورت مجازی سازی شده در آورد.
۵- VN شبکه مجازی که مبتنی بر کامپیوتر هستند که به طور حداقلی بخشی از آن ها در لینک VN قرار دارند. یک VN به معنای یک اتصال فیزیکی بین دو منبع نبوده و بلکه با روش های مجازی سازی شبکه پیاده سازی می شود. این فن آوری جهت ارتباط و پل سای بین سرورها، حافظه ها و دامین های مدیریت شبکه بوجود می آید.
منبع: انواع مجازی سازی شبکه
آموزش فلش كارت زبان روسي تحت اندرويد